Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Βότανα»Φυσική φροντίδα με Cistus Incanus

Φυσική φροντίδα με Cistus Incanus

Ο κίστος ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια λουλουδιών την Cistaceae. Στην παραδοσιακή ιατρική τα είδη του κίστου έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους αφού παρουσιάζουν ποικίλες δράσεις. Μέσα από τις μελέτες φαίνεται ότι οι δράσεις του φυτού οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες. Επίσης το εκχύλισμα του κίστου έχει αντιβακτηριακή, αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση (Ghazi-Moghadam K et al. Pharmaceuticals (Basel). 2012 Aug 20;5(8):853-74).

Μια που είναι επίκαιρο λόγω εποχής παρακάτω θα παρουσιαστούν μελέτες που αφορούν τη δράση του εκχυλίσματος του κίστου στις ιώσεις. Το CYSTUS052 είναι ένα εκχύλισμα του φυτού Cistus Incanus πολύ πλούσιο σε πολυφαινόλες. Το εκχύλισμα μελετήθηκε τόσο σε κύτταρα όσο και σε ποντίκια που προσβλήθηκαν με τον ιό της γρίπης. Τα ποντίκια που έλαβαν το εκχύλισμα δε νόσησαν (Droebner K et al. Antiviral Res. 2007 Oct;76(1):1-10).

Βέβαια η δράση του εκχυλίσματος στην ίωση, έχει μελετηθεί σε 160 ασθενείς με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Σε αυτούς που έλαβαν το εκχύλισμα μειώθηκαν τα συμπτώματα γρίπης στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα (Kalus U, et al. Antiviral Res. 2009 Dec;84(3):267-71.)

Ακόμα συγκρίθηκε η δράση του CYSTUS052 σε σχέση με αυτή του πράσινου τσαγιού σε 300 ασθενείς με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Οι ασθενείς που έλαβαν το CYSTUS052 σε παστίλιες παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση στα συμπτώματα σε σχέση με αυτούς που έλαβαν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (Kalus U et al, Phytother Res. 2010 Jan;24(1):96-100).

Το Cistus Incanus είναι ένα πολλά υποσχόμενο φυτό, αφού το πλούσιο περιεχόμενο του σε πολυφαινόλες του προσδίδει σημαντικές ιδιότητες. Μπορείτε να βρείτε το πολύτιμο αυτό φυτό σε τσάι, σε κάψουλες συνδυασμένες με ψευδάργυρο και βιταμίνη C αλλά και σε σπρέι. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή