Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Προβιοτικά»Διαταραχή της εντερικής λειτουργίας στις διακοπές… Υπάρχει λύση;

Διαταραχή της εντερικής λειτουργίας στις διακοπές… Υπάρχει λύση;

Οι περισσότεροι αυτό τον μήνα βρίσκονται σε περίοδο διακοπών ή έχουν ξεκινήσει τις αποδράσεις τους στη θάλασσα. Την περίοδο αυτή επικρατεί ένα ακανόνιστο πρόγραμμα στην καθημερινότητα, οι κοινωνικές υποχρεώσεις πληθαίνουν, οι περισσότεροι βρίσκονται πολλές ώρες εκτός σπιτιού και γευματίζουν αρκετές φορές σε εστιατόρια ή σε φιλικά σπίτια.

Το διαφορετικό αυτό πρόγραμμα και η αλλαγή των συνηθειών μπορεί να συμβάλλει στη λεγόμενη δυσβίωση, δηλαδή τη μη ισορροπημένη εντερική λειτουργία. Η κατανάλωση περισσότερων λιπαρών, γλυκών, το κάπνισμα, το αλκοόλ και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Τα προβιοτικά βακτηριακά στελέχη όπως οι Λακτοβάκιλλοι και τα Μπιφιδοβακτήρια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της εντερικής μικροχλωρίδας και την επίτευξη της ισορροπίας.

Η ισορροπία στον εντερικό σωλήνα συνδέεται με την σωστή πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών αλλά και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αφού ο γαστρεντερικός σωλήνας αποτελεί «φραγμό». Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση -όταν υπάρχει ισορροπία- να παρεμποδίσει την είσοδο παραγόντων που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επομένως η φροντίδα της ομαλής λειτουργίας του εντέρου συνδέεται με την καλή υγεία του ατόμου.

Έτσι μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό με ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα περιέχει προβιοτικά όπως τα στελέχη Bifidobacterium bifidum, longum κ.α. καθώς και Lactobacillus casei, rhamnosus κ.α. Αλλά και πρεβιοτικά όπως οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες  που λειτουργούν ως τροφή για τα προβιοτικά βακτήρια.

Στην αγορά θα βρείτε συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με 12 διαφορετικά βακτηριακά στελέχη και 1 δισεκατομμύριο προβιοτικά βακτήρια ανά κάψουλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή