Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Aloe Vera»Η πρεβιοτική δράση της Aloe Vera

Η πρεβιοτική δράση της Aloe Vera

Το φυτό Aloe Vera χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ιδιότητες που προσφέρει στην υγεία, την ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος. Το όνομα Aloe vera προέρχεται από την αραβική λέξη "alloeh" που σημαίνει "λαμπερή πικρή ουσία," ενώ "Βέρα" στα λατινικά σημαίνει "αλήθεια".

Το φυτό αυτό κινεί το επιστημονικό ενδιαφέρον γιατί φαίνεται να παρουσιάζει πλήθος δράσεων εξαιτίας κυρίως των πολύτιμων συστατικών που περιέχει μεταξύ αυτών βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, σάκχαρα, φαινολικά συστατικά, λιπαρά οξέα και άλλα.

Ένα από τα βασικά και πιο μελετημένα σάκχαρα στο Aloe Vera gel είναι η ακεμαννάνη. Πρόκειται για μυκοπολυσακχαρίτη με ανοσοδιεργετικές, αντιικές, αντισηπτικές και γαστρεντερικές ιδιότητες.

Σε μελέτη του προηγούμενου χρόνου έχει φανεί ότι η ακεμαννάνη περιέχεται στο εσωτερικό του φύλλου (mucilage) και μπορεί να ασκήσει πρεβιοτική δράση. Η αξιολόγηση της πρεβιοτικής δράσης της Aloe vera mucilage διεξήχθη με in vitro ζύμωση, με χρήση εντερικής μικροχλωρίδας από έξι υγιείς δότες ως εμβόλιο.

Η πρεβιοτική δραστικότητα αξιολογήθηκε μέσω της ποσοτικοποίησης των λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας (SCFA) και την αξιολόγηση της δυναμικής βακτηριακού πληθυσμού σε μικτές καλλιέργειες κοπράνων με φθορισμό in situ υβριδισμού (FISH).

Τα ευρήματα της μελέτης υποστηρίζουν την πιθανή ενσωμάτωση της Aloe vera mucilage στην ανάπτυξη μιας ποικιλίας προϊόντων τροφίμων, γνωστή ως πρεβιοτικά, που αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος (Gullón B et al. Food Funct. 2015 Feb;6(2):525-31).

Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες αυτού του θαυματουργού φυτού και προτιμήστε προϊόντα με σφραγίδες ποιότητας.

1 σχόλιο

  • ΜΗΝΑΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

    δημοσιεύθηκε από ΜΗΝΑΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

    Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 22:58

    τα προιοντα ειναι πολυ καλα αλλα ο κοσμος δεν εχει χρηματα να τα αγορασει,παρολο που τους προτεινεις να τα αγοραζουν με εκπτωση 15%η και με 30%............

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή