Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελέτη της δράσης της Aloe Vera στην περιοδοντίτιδα

Οι ευεργετικές επιδράσεις της αλόης είναι γνωστές σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις. Η Aloe Vera είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη, την αντιοξειδωτική, την αντιμικροβιακή και την υπογλυκαιμική δράση.

H περιοδοντίτιδα είναι μία φλεγμονώδης κατάσταση που αναπτύσσεται στα ούλα. Οι  πιθανοί παράγοντες εμφάνισης της είναι τα μικρόβια που ζουν στο στόμα μας, το κάπνισμα και γενικότερα η κατάσταση της στοματικής μας υγιεινής. Στην παρούσα μελέτη θα εξεταστεί ο ρόλος της αποτελεσματικότητας της Aloe Vera σε διαβητικούς με χρόνια περιοδοντίτιδα.

Εξήντα ασθενείς χωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες, στη placebo και σε αυτή που εφαρμόστηκε το gel της Aloe Vera. Μετρήθηκαν κάποιοι κλασσικοί δείκτες για την περιοδοντίτιδα μετά από χρήση 3 και 6 μηνών. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φαίνονται από τους 3 μήνες χρήσης.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν τις ήδη πολυάριθμες έρευνες που μελετούν τις ευεργετικές ιδιότητες της Aloe Vera. Φαίνεται λοιπόν ότι η χρήση του gel της Aloe Vera μπορεί να βελτιώσει την κλινική εικόνα διαβητικών με περιοδοντίτιδα.

(Pradeep AR et al. Adjunctive Local Delivery of Aloe Vera Gel in Type 2 Diabetics With Chronic Periodontitis: A Randomized Controlled Clinical Trial. J Periodontol. 2015 Oct 8:1-10. )

Στην αγορά θα βρείτε σε πόσιμη μορφή το gel της Aloe Vera από το αγνό φιλέτο του φύλλου, με το κύρος των σφραγίδων ποιότητας του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου IASC (International Aloe Science Council) και του SGS INSTITUT FRESENIUS GMBH.