Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Aloe Vera»Τι γνωρίζετε για την ακεμαννάνη;

Τι γνωρίζετε για την ακεμαννάνη;

Η αλόη περιέχει πάρα πολλά συστατικά, η συνεργιστική δράση των οποίων οδηγεί στις ποικίλες θεραπευτικές της δράσεις. Πολλές μελέτες ερευνούν τη δράση των σακχάρων του gel του φύλλου της αλόης.

Τα σάκχαρα αποτελούν βασικό συστατικό των κυττάρων του σώματος αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του, αφού ανήκουν στα μακροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Στα σάκχαρα ανήκουν οι πολυσακχαρίτες.

Εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας είναι η ακεμαννάνη (acemannan), μία από τις σημαντικότερες ουσίες που εμπεριέχονται στο gel του φύλλου της αλόης.

Τελευταία μελέτη ανασκόπησης που ανέλυσε αποτελέσματα διαφόρων μελετών, αναφέρει ότι η ακεμαννάνη παρουσιάζει δράσεις όπως η αντιφλεγμονώδης, η αντιβακτηριακή, που επιταχύνουν την επουλωτική διαδικασία βλαβών.

Επίσης μελετάται για την αντιική και την ογκοκατασταλτική δράση. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η Aloe Vera έχει τεράστιες δυνατότητες ως θεραπευτικό μέσο.

Ακόμα το φυτό αυτό παρουσιάζει διάφορες κλινικές εφαρμογές στην ιατρική, αλλά απαιτούνται περισσότερες κλινικές έρευνες για να επικυρώσουν και να εξηγήσουν τη δράση της ακεμαννάνης.

Πηγή: Sierra-García GD, et al. Nat Prod Commun. 2014 Aug;9(8):1217-21.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή