Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Aloe Vera»Aloe Vera και Ανοσοποιητικό σύστημα!

Aloe Vera και Ανοσοποιητικό σύστημα!

Το φυτό αλόη βέρα είναι γνωστό πάρα πολλά χρόνια και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ιδιότητες που προσφέρει στην υγεία, την ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος. Το όνομα Aloe Vera προέρχεται από την αραβική λέξη "alloeh" που σημαίνει "λαμπερή πικρή ουσία," ενώ "Βέρα" στα λατινικά σημαίνει "αλήθεια".

Πριν από 2000 χρόνια, οι Έλληνες επιστήμονες θεώρησαν την Αλόη Βέρα ως πανάκεια. Οι Αιγύπτιοι ονόμασαν την Αλόη "το φυτό της αθανασίας». Σήμερα, το φυτό αλόη βέρα (Aloe Vera) έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, παρακάτω θα αναφερθούν κάποιες ενδεικτικές δράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το φυτό αυτό κινεί το επιστημονικό ενδιαφέρον γιατί φαίνεται να παρουσιάζει πλήθος δράσεων εξαιτίας κυρίως των πολύτιμων συστατικών που περιέχει μεταξύ αυτών βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, σάκχαρα, φαινολικά συστατικά, λιπαρά οξέα και άλλα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκεκριμένα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην απόκριση του οργανισμού στην προσβολή από ιό μέσω της ενίσχυσης της δράσης των κυττάρων του οργανισμού που συμμετέχουν στην άμυνα όπως τα μακροφάγα και τα ουδετερόφιλα. Αυτά είναι η ακεμαννάνη και το Alprogen, βέβαια αν παρακολουθήσει κανείς τη βιβλιογραφία παρατηρεί ότι η ακεμαννάνη είναι συστατικό με διάφορες δράσεις.

Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες αυτού του θαυματουργού φυτού και προτιμήστε χυμούς αλόης με περιεκτικότητα που φτάνει έως το 98% σε καθαρό τζελ του φύλλου Aloe Vera. Εμπιστευτείτε την ποιότητα που σας προσφέρουν προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου IASC (International Aloe Vera Science Council) και του SGS INSTITUT FRESENIUS GMBH.

Βιβλιογραφία: Indian J Dermatol. 2008; 53(4): 163–166.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή