Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Aloe Vera»Aloe vera: Μελέτη για την αντικαρκινική δράση

Aloe vera: Μελέτη για την αντικαρκινική δράση

Η Aloe Vera χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή ιατρική πολλά χρόνια κυρίως για τις επουλωτικές της ιδιότητες. Βέβαια με τα χρόνια η μελέτη συγκεκριμένων συστατικών όπως οι πολυσακχαρίτες οδήγησε στην ανακάλυψη και άλλων ιδιοτήτων μεταξύ των οποίων η αντιφλεγμονώδης, η αντιοξειδωτική, η αντικαρκινική αλλά και άλλες.

Σε τελευταία μελέτη δοκιμάστηκε το ακατέργαστο εκχύλισμα της Aloe Vera σε συνδυασμό ή μόνο του με γνωστό αντικαρκινικό φάρμακο (Σισπλατίνη) σε δύο κυτταρικές σειρές καρκίνου του μαστού (MCF-7) και τραχήλου της μήτρας (HeLa). Μέσα από τη μελέτη διαφόρων βιοχημικών παραγόντων που εμπλέκονται στη βιωσιμότητα των κυττάρων φάνηκε ότι η Aloe Vera μπορεί να αποτελέσει  αποτελεσματικό αντι-νεοπλασματικό παράγοντα και να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, αλλά και να αυξήσει τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα των συμβατικών φαρμάκων όπως η Σισπλατίνη (cispolatin). Έτσι, φαίνεται ότι το πεδίο χρήσης φυτικών προϊόντων ως συμπληρωματική εναλλακτική θεραπεία γνωστών ασθενειών είναι πολλά υποσχόμενο.

Επωφεληθείτε από τις ευεργετικές και πολυάριθμες ιδιότητες αυτού του φυτού και προτιμήστε προϊόντα που παράγονται από το αγνό φιλέτο του φύλλου και φέρουν σφραγίδες αναγνωρισμένων παγκόσμιων φορέων όπως ο ΙASC (International Aloe Science Counsil), το οποίο είναι Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο που στοχεύει στη διάδοση και τη χρήση των γνώσεων για τις θετικές ιδιότητες της Aloe Vera.

Πηγή: Hussain A et al. Asian Pac J Cancer Prev. 2015;16(7):2939-46.

 

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή