Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Colostrum »Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και άθληση

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και άθληση

Είναι γεγονός ότι οι αθλητές υψηλού επιπέδου, έχουν έντονο προπονητικό πρόγραμμα και έχουν συνυφασμένη την καθημερινότητα τους με την άσκηση. Στις περιπτώσεις αυτές λοιπόν που οι περίοδοι έντονης άσκησης και προπόνησης διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι μειώνονται οι αμυντικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατά την περίοδο αυτή λοιπόν, ο κίνδυνος για ευκαιριακές λοιμώξεις όπως οι ιώσεις είναι αυξημένος.  Προκειμένου το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι υγιές, οι αθλητές πρέπει να καταναλώνουν μια καλά ισορροπημένη διατροφή που είναι επαρκής σε ενέργεια, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά. Ακόμα υπάρχουν κάποιες συνήθεις πρακτικές για αυτή την περίπτωση όπως οι δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, η κατανάλωση αντιοξειδωτικών και πρωτεΐνης κυρίως μετά την άσκηση. Διατροφικές ελλείψεις πρωτεϊνών και συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών είναι γνωστό ότι σχετίζονται με τη μειωμένη άμυνα του οργανισμού. Η βιταμίνη D τα τελευταία χρόνια έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπάρχουν βέβαια ενδείξεις πως κάποια αμινοξέα, β-γλυκάνες, φυτικά εκχυλίσματα και ο ψευδάργυρος είναι ικανά για την ενίσχυση της ανοσίας ή μείωση του κινδύνου λοίμωξης σε αθλητές. Η κατανάλωση των υδατανθράκων κατά την άσκηση και η καθημερινή κατανάλωση προβιοτικών, βιταμίνης D3, πρωτογάλατος και φυτικών πολυφαινολών που περιέχουν τα συμπληρώματα ή τα τρόφιμα, προσφέρουν σήμερα την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, ιδιαίτερα για τα άτομα που είναι επιρρεπή σε λοιμώξεις.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τελευταίο άρθρο που αφορά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των αθλητών, εξαιτίας της έντονης επιβάρυνσης που δέχεται το σώμα τους λόγω των έντονων προπονήσεων.

(Gleeson M. Immunological aspects of sport nutrition. Immunol Cell Biol. 2016 Feb;94(2):117-23)

Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, αλλά και με άλλες το βόειο πρωτόγαλα αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού.
Προσφέρετε στον οργανισμό σας ολοκληρωμένη προστασία με τη δύναμη της φύσης! Βόειο πρωτόγαλα άριστης ποιότητας μπορείτε να βρείτε σε τρεις μορφές υγρή, σε κάψουλες και σε πέρλες από Κορυφαία Γερμανική Εταιρεία Άμεσης Προώθησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή