Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Colostrum »Τελευταία δεδομένα για τη δράση του colostrum στις ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος

Τελευταία δεδομένα για τη δράση του colostrum στις ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος

Το πρωτόγαλα, είναι το ‘πρώτο γάλα’ που λαμβάνουν τα θηλαστικά όταν γεννιούνται. Πρόκειται για ένα βιολογικό υγρό με σύνθεση σύσταση πλουσιότερο σε αντιμικροβιακά πεπτίδια, ενώσεις με ανοσορυθμιστική δράση και αυξητικούς παράγοντες σε σχέση με το γάλα των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τελευταίο άρθρο ανασκόπησης οι κύριες λειτουργίες του πρωτογάλακτος είναι να παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν το φυσικό αμυντικό σύστημα, διαμορφώνουν την ανοσολογική αντίδραση, την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας και να ενισχύουν την ανάπτυξη και επιδιόρθωση διαφόρων ιστών. Ποικίλες μελέτες που διεξάγονται in vitro και in vivo σε ανθρώπους και ζώα υποδεικνύουν τα κλινικά οφέλη της συμπληρωματικής χορήγησης βόειου πρωτογάλακτος σε γαστρεντερικές παθήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τους συγγραφείς αυτού του άρθρου υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά απαιτούνται καλά σχεδιασμένες μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, η δόση και η διάρκεια της θεραπείας. Φαίνεται λοιπόν ότι το πρωτόγαλα είναι ασφαλές αφού δεν υπάρχουν αντενδείξεις όσον αφορά τις υψηλές δόσεις, ενώ λίγες παρενέργειες κλινικής σημασίας έχουν αναφερθεί. Έτσι το άρθρο καταλήγει ότι, στο εγγύς μέλλον, τα συμπληρώματα διατροφής με βάση το πρωτόγαλα μπορεί να παίζουν συμπληρωματικό ρόλο στη φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη και θεραπεία διαφόρων γαστρεντερικών διαταραχών.

Βόειο πρωτόγαλα άριστης ποιότητας μπορείτε να βρείτε σε τρεις μορφές υγρή, σε κάψουλες και σε πέρλες από Κορυφαία Γερμανική Εταιρεία Άμεσης Προώθησης. Τα προϊόντα φέρουν τη Σφραγίδα Ποιότητας του INSTITUT FRESENIUS, μία από τις σφραγίδες υψηλότερου κύρους στην αγορά.

Πηγή: Menchetti L et al. Potential benefits of colostrum in gastrointestinal diseases. Front Biosci (Schol Ed). 2016 Jun 1;8:331-51.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή