Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Colostrum »Kολοστρινίνη: ένα ακόμα σημαντικό συστατικό του colostrum

Kολοστρινίνη: ένα ακόμα σημαντικό συστατικό του colostrum

Το βόειο πρωτόγαλα μελετάται τα τελευταία χρόνια για τις ποικίλες ευεργετικές δράσεις που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει πλήθος συστατικών μεταξύ των οποίων και η κολοστρινίνη (Colostrinin).

Η κολοστρινίνη είναι σύμπλοκο πολυπεπτιδίων που είναι πλούσια σε προλίνη (PRP) βρέθηκε για πρώτη φορά σε πρωτόγαλα προβάτων, στη συνέχεια παρόμοια πολυπεπτίδια βρέθηκαν στο πρωτόγαλα ανθρώπου αλλά και βοοειδών. Το PRP διαθέτει ανοσορυθμιστικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων που έχει στη αντίδραση του οργανισμού στην ανοσολογική απόκριση, επίσης έχει την ικανότητα να αναστέλλει την υπερπαραγωγή των δραστικών ριζών οξυγόνου και μονοξειδίου του αζώτου.

Το PRP έχει επίσης δείξει ψυχοτρόπες ιδιότητες, οι οποίες υποδηλώνουν πιθανή κλινική χρήση του PRP σε νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Οι ευεργετικές επιδράσεις του PRP / Colostrinin στην περίπτωση της νόσου του Αλτσχάιμερ, παρουσιάστηκαν σε διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτες, σε μακροχρόνιες μελέτες και σε πολυκεντρικές κλινικές δοκιμές.

Μια ακόμα ιδιότητα του PRP / Colostrinin είναι ότι, ένα από τα συστατικά του είναι ένα πεπτίδιο (NP), με θετική δράση στη λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι το PRP / Colostrinin μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer και προτείνει την εφαρμογή της πέρα από τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής στην αγορά με πρωτόγαλα αγελάδας, προτιμήστε προϊόντα που φέρουν την Σφραγίδα Πιστοποίησης Ποιότητας από το SGS Institute Fresenius Quality Seal.

Πηγή: Janusz M, Zabłocka A. Cell Mol Biol. 2013 Nov 3;59(1):4-11.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή