Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Ομορφιά»Συμβουλές Ομορφιάς»Γιατί έχω περισσότερη τριχόπτωση το φθινόπωρο

Γιατί έχω περισσότερη τριχόπτωση το φθινόπωρο

Θα σας εντυπωσιάσουμε αλλά το ότι χάνουμε περισσότερα μαλλιά το φθινόπωρο και την άνοιξη, είναι ένα εξελικτικό φαινόμενο! Τον χειμώνα χρειαζόμαστε τα μαλλιά για να ζεσταινόμαστε, το καλοκαίρι για να προστατευόμαστε. Άρα την άνοιξη και το φθινόπωρο «επιτρέπεται» να χάνουμε τις τρίχες που έτσι κι αλλιώς θα έπεφταν καθώς ο κύκλος ζωής τους έχει ολοκληρωθεί.

Ας εξηγήσουμε τον κύκλο ζωής της τρίχας, ώστε να γίνουμε κατανοητοί:

Κάθε τρίχα έχει τον δικό της κύκλο ζωής, οι οποίοι κύκλοι είναι διαφορετικοί και ασυγχρόνιστοι μεταξύ τους. Ο κύκλος ζωής μιας τρίχας μπορεί να είναι 2-6 έτη και αυτό είναι κληρονομικό γνώρισμα.

Η φάση ανάπτυξης της τρίχας λέγεται Αναγενής φάση και διαρκεί 2-6 έτη

Η φάση ανάπαυσης της τρίχας λέγεται Καταγενής φάση και διαρκεί κάποιες εβδομάδες και

Η φάση απόπτωσης της τρίχας λέγεται Τελογενής φάση και διαρκεί λίγες εβδομάδες

Κατά μέσο όρο σε ένα υγιές τριχωτό το 90% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση και το 10% στην τελογενή. Όταν αυτό το ποσοστό διαταράσσεται τότε υπάρχει τριχόπτωση.

Κατά μέσο όρο καθημερινά χάνουμε περίπου 100 τρίχες, οι οποίες βρίσκονται στην τελογενή φάση. Όταν χάνουμε περισσότερες πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Επιλέξτε ένα σύστημα φροντίδας μαλλιών με λοσιόν και τονωτική λοσιόν που αποδεδειγμένα παρατείνει την αναγενή φάση των μαλλιών. Συστατικά που επιστημονικά έχουν μελετηθεί να το κάνουν αυτό είναι το ελαϊκό οξύ, η απιγενίνη και το Biotinyl τα οποία επιβραδύνουν την τριχόπτωση και βοηθούν την τρίχα να παραμένει για περισσότερο χρονικό διάστημα στην φάση ανάπτυξης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή