Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοσμία Ιδρώτα: βάζω Χ

Απενοχοποιήστε τον ιδρώτα! Δεν είναι ο ιδρώτας της μασχάλης που μυρίζει είναι τα βακτήρια που βρίσκουν έδαφος στο ζεστό και υγρό σημείο και πολλαπλασιάζονται. Όσο περισσότερη ώρα μείνουν, χωρίς να απομακρυνθούν, τόσο περισσότερο θα μυρίζουν. Επιλέξτε για την υγιεινή φροντίδα σας, ένα αποσμητικό που να περιέχει αποδεδειγμένα αντιβακτηριακά συστατικά, όπως τα μικρομόρια αργύρου, που δρα εναντίων των βακτηρίων που προκαλούν δυσοσμία λόγω της εφίδρωσης.

Ο ιδρώτας κάθε ανθρώπου έχει διαφορετική οσμή, η οποία επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία, το κάπνισμα, τις διατροφικές συνήθειες, την κληρονομικότητα, την ορμονική κατάσταση και τη γενικότερη υγεία του κάθε οργανισμού.

Συμβουλές για να κρατήσουμε τη δυσοσμία του ιδρώτα μακριά:

Ανανεώστε το αποσμητικό σας: όταν νιώσετε ότι ιδρώσατε και έχει αρχίσει να μυρίζει ο ιδρώτας σας, καθαρίστε τη μασχάλη σας είτε με νερό και σαπούνι, είτε με ένα μαντηλάκι καθαρισμού, και ανανεώστε το αποσμητικό σας.

Κατάλληλος ρουχισμός: Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Επιλέξτε το φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι. Προτιμήστε ρούχα που είναι άνετα και όχι στενά. Επιλέξτε ρούχα ανοιχτόχρωμα.

Αποτρίχωση: οι τρίχες στην μασχάλη ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αποτριχώστε τακτικά, αν είστε γυναίκα, ή κοντύνετε αν είστε άνδρας τις τρίχες της μασχάλης.

Προτιμήστε ένα αποσμητικό που δεν περιέχει οινόπνευμα ώστε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά την αποτρίχωση.

Αναζητήστε κάποιο που να περιέχει ταλκ, το οποίο απορροφά τον ιδρώτα και μειώνει τα σημάδια της εφίδρωσης.