Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Ομορφιά»Συμβουλές Ομορφιάς»Καρύδα: μόδα ή θησαυρός;

Καρύδα: μόδα ή θησαυρός;

Τα παιγνίδια επιβίωσης μας μύησαν στον κόσμο της καρύδας. Θυμηθήκαμε το έλαιο καρύδας, το τρίμμα καρύδας, τα τσιπς καρύδας, το γάλα καρύδας και το νερό καρύδας.

Η κουζίνα μας έγινε πιο εξωτική και αρχίσαμε να αναζητάμε καλλυντικά που περιέχουν έλαιο καρύδας.

Το έλαιο καρύδας όταν περιέχεται σε καλλυντικά σκευάσματα, χαρίζει υγιές δέρμα και όμορφα μαλλιά. Περιέχει βιταμίνη Ε που ενισχύει την λάμψη των μαλλιών και του δέρματος.

Μελέτες σε άτομα με ξηρό δέρμα δείχνουν ότι το έλαιο καρύδας μπορεί να βελτιώσει την περιεκτικότητα σε υγρασία του δέρματος. Μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα με έκζεμα.

Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να συμβάλει στην υγεία των  μαλλιών και μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα ως ήπιο  αντηλιακό, όπου φέρεται να εμποδίζει περίπου το 20% των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου.

Το νερό καρύδας είναι το υγρό που βγαίνει από την καρύδα τη στιγμή που την σπας. Δεν περιέχει λιπαρά όπως το γάλα ή η σάρκα της καρύδας, έχει λίγες θερμίδες (περίπου 50 ανά φλιτζάνι) από τις οποίες οι περισσότερες αποτελούν φυσικά σάκχαρα. Εκτός από ζάχαρη και νερό, το ξακουστό coconut water περιέχει και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το κάλιο. Ειδικά το νερό καρύδας περιέχει περισσότερο κάλιο και από μια μέτρια μπανάνα.

Επιλέξτε προϊόντα με νερό καρύδας για ενυδάτωση, δροσιά και καταπράυνση! Η νέα αυτή τάση είναι αποτελεσματική, προσιτή και μοντέρνα, οπότε απλά υιοθετήστε την!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή