Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Ομορφιά»Συμβουλές Ομορφιάς»Πρόπολη και Aloe Vera Μαζί

Πρόπολη και Aloe Vera Μαζί Κύριο

Η πρόπολη είναι μια φυσική, κολλώδης καστανή ουσία που οι μέλισσες εκκρίνουν από το στομάχι τους για να στεγανοποιήσουν την κυψέλη τους. Συλλέγουν τις ρητινώδεις εκκρίσεις από τους φλοιούς των φυτών και των δέντρων, τις εμπλουτίζουν με κερί, γύρη ένζυμα και άλλες ουσίες και το υλικό αυτό το χρησιμοποιούν για να θωρακίσουν και να απολυμάνουν την κυψέλη τους. Η χημική της σύνθεση ποικίλει ανάλογα με την χλωρίδα της κάθε περιοχής, αλλά γενικά έχουν ανιχνευτεί σε αυτή περισσότερες από 300 χημικές ενώσεις.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας ονομάζονταν «μαύρο κερί». Η ονομασία της προκύπτει από το προ + πόλις, δηλαδή πριν από την πολιτεία τους, το υλικό που προστατεύει την πολιτεία τους. Ο Ιπποκράτης τη σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε ένα πλήθος φαρμακοτεχνικών μορφών.

Στην επιδερμίδα η πρόπολη δημιουργεί ένα φυσικό προστατευτικό φιλμ, θρέφει, προστατεύει και περιποιείται. Είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας και για όλες τις ηλικίες. Είναι πλούσια σε φυσικά συστατικά με ενυδατική, θρεπτική και αντιοξειδωτική δράση. Χαρίζει λάμψη και ζωντάνια σε κουρασμένα και ιδιαίτερα ξηρές επιδερμίδες.

Από την άλλη, οι θεραπευτικές ιδιότητες της Aloe Vera είναι γνωστές εδώ και περισσότερα από 3.000 χρόνια. Οι Σουμέριοι, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Έλληνες και ανάμεσά τους ιστορικά πρόσωπα όπως η Κλεοπάτρα, ο Μέγας Αλέξανδρος και η Νεφερτίτη, την χρησιμοποιούσαν σχεδόν με λατρεία.

Όταν τα δύο αυτά συστατικά συναντιόνται, δημιουργούν ένα ιστορικά αποδεδειγμένο μείγμα με φανταστικές ιδιότητες ανάπλασης, ανακούφισης, θρέψης και ενυδάτωσης. Αναζητήστε στον κατάλογο γερμανικής εταιρείας το προϊόν που συνδυάζει αρμονικά τα δύο αυτά συστατικά και χρησιμοποιήστε το από σε όποιο σημείο της επιδερμίδας σας το έχει ανάγκη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή