Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Υγεία»Μελέτες & Έρευνες »Νέα δεδομένα για την αντιβακτηριακή δράση του Aloe Vera Gel

Νέα δεδομένα για την αντιβακτηριακή δράση του Aloe Vera Gel

Ακόμα μία in vitro μελέτη δημοσιεύτηκε πριν 2 μήνες για την αντιβακτηριακή δράση του Aloe Vera gel.

Η Aloe Vera είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των διαφόρων λοιμώξεων από τους αρχαίους χρόνους, δεδομένου ότι έχει αντι-φλεγμονώδη και αντι-μικροβιακή δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ταυτόχρονα προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει την αντιμικροβιακή δράση της Aloe Vera, καθώς και το γεγονός ότι παρουσιάζει λιγότερες παρενέργειες σε σύγκριση με τη συνθετική αντιμικροβιακή θεραπεία.

Αναλυτικά σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να προσδιοριστούν οι αντιμικροβιακές και ανασταλτικές δράσεις των διαφόρων συγκεντρώσεων του Aloe Vera Gel (AVG) έναντι παθογόνων βακτηρίων του στόματος.

Συλλέχθηκε δείγμα (από το ούλο) 20 ασθενών που έπασχαν από περιοδοντίτιδα, φυλάχθηκαν στο απαραίτητο υγρό και στη συνέχεια η αντι-μικροβιακή δραστικότητα του AVG ελέγχθηκε με τη μέθοδο διάχυσης δίσκου και η ελάχιστη ανασταλτική συγκέντρωση προσδιορίσθηκε με την μέθοδο μικρό-αραίωσης. Τα συνήθη φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για σύγκριση με την αντι-βακτηριακή ιδιότητα του AVG. Τα αποτελέσματα των in vitro πειραμάτων έδειξαν ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση (100%, 50%) του AVG έχει συγκρίσιμη ζώνη αναστολής με το Ofloxacin (5mcg) και τη σιπροφλοξασίνη (30mcg), γνωστές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην αντιμικροβιακή θεραπεία. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι το AVG σε υψηλότερη συγκέντρωση έδειξε αντι-βακτηριακή ιδιότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πολλά υποσχόμενη συμπληρωματική φροντίδα της στοματικής υγείας.

Τα οφέλη του Aloe Vera gel είναι πολλά, αφού χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες από την παραδοσιακή ιατρική. Βέβαια με τη βοήθεια της επιστήμης πολλές από τις δράσεις που ήταν γνωστές πιστοποιούνται με τα αποτελέσματα των μελετών. Εμπιστευτείτε προϊόντα ποιότητας και εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές ιδιότητες αυτού του δώρου της φύσης στον άνθρωπο.


(Antibacterial Effect of Aloe Vera Gel against Oral Pathogens: An In-vitro Study.
Jain S et al. J Clin Diagn Res. 2016 Nov;10(11):ZC41-ZC44).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή