Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Άρθρα & Μελέτες»Μάθετε πως καλλιεργείται η Aloe Vera!

Μάθετε πως καλλιεργείται η Aloe Vera!

Σήμερα, η πρώτη ύλη της Aloe Vera αποτελεί το βασικό συστατικό πολλών προϊόντων. Ειδικά πολλά καλλυντικά και τρόφιμα «εμπιστεύονται» το θαυματουργό φυτό με τις πολλαπλές του δυνατότητες δράσης και χρήσης. Αλλά από που προέρχεται το αρχαίο και πασίγνωστο φυτό;

Πως καλλιεργείται, πως γίνεται η συγκομιδή του και πως επεξεργάζεται;

Μια από τις βασικότερες περιοχές καλλιέργειας της Aloe Vera είναι το Μεξικό. Στις ορεινές περιοχές του βορείου αμερικάνικου κράτους βρίσκονται πολλαπλές καλλιέργειες του κρίνου της ερήμου. Σε σχεδόν 1.000 μέτρα ύψος, με δυνατούς αέρηδες και πάνω σε ηφαιστειακό έδαφος η Aloe Vera μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως. Σε αυτές τις περιοχές τον χειμώνα δεν υπάρχει πάγος, ο οποίος είναι ο απόλυτος εχθρός των ηλιόλουστων φυτών.

Αυτό που κάνει Aloe Vera τόσο πολύτιμη είναι κυρίως ο τρόπος της καλλιέργειάς της.
Οι περισσότεροι γεωργοί δεν χρησιμοποιούν λιπάσματα, παρασιτοκτόνα ή φυτοφάρμακα. Πριν εγκριθεί κάποιο κτήμα για την καλλιέργεια Αλόης, ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει ένα αποδεικτικό ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικές ουσίες τα περασμένα τρία χρόνια.
Προς αποφυγήν μολύνσεων μέσω διπλανών κτημάτων δημιουργούνται προστατευτικές ζώνες γύρω από τις καλλιέργειες της Αλόης.

Ακόμα και το νερό με το οποίο ποτίζεται το φυτό ελέγχεται και πιστοποιείται τακτικά από ανεξάρτητα ινστιτούτα για χημικές ουσίες. Για τη λίπανση χρησιμοποιούνται μόνο οι φλούδες από ήδη επεξεργασμένα φυτά Aloe Vera. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν πιο αυστηρά βιολογικά κριτήρια.

Μετά από δύο χρόνια εντατικής φροντίδας μπορεί να γίνει η συγκομιδή των φυτών. Συγκομίζονται με χειρονακτική εργασία, το μέγιστο έως έξι φύλλα – το κάθε ένα ζυγίζει περίπου 600 γραμμάρια και έχει μήκος ένα μέτρο.

Στα εργοστάσια που συνορεύουν, τα φύλλα ξεφλουδίζονται για τη λήψη του πολύτιμου φιλέτου του φύλλου. Το πολύτιμο φιλέτο μπορεί τώρα να επεξεργαστεί ως πρώτη ύλη από επιχειρήσεις καλλυντικών και τροφίμων.

Η καλλιέργεια κάτω από βιολογικές συνθήκες αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα του φυτού. Γι΄ αυτό σήμερα οι περισσότεροι γεωργοί πιστοποιούνται από Ινστιτούτα όπως το Quality Assurance International (QAI). Έτσι προλαμβάνουν έναν πιθανό κίνδυνο – την καταστροφή της άριστης φήμης τους από καλλιεργητές που δεν τηρούν τα αυστηρά κριτήρια καλλιέργειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή