Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Βότανα»Τα οφέλη της τσουκνίδας: Ιστορική αναδρομή

Τα οφέλη της τσουκνίδας: Ιστορική αναδρομή

Προσπαθώντας κανείς να μαζέψει πληροφορίες για τις δράσεις της τσουκνίδας η αλήθεια είναι ότι η αναδρομή του ξεκινάει ήδη από τον Ιπποκράτη (460-377 π.Χ)  ο οποίος συνέστησε την τσουκνίδα για την θεραπεία 61 ασθενειών. Ο Έλληνας ιατρός Γαληνός στο βιβλίο του “De Simplicibus Medicamentis ad Paternainum (espurio)” συνιστούσε την τσουκνίδα για ποικίλες δράσεις μεταξύ των οποίων ως διουρητικό αλλά και για τις ασθένειες που σχετίζονται με την πνευμονία, το άσθμα, τα έλκη στο στόμα και την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας.

Η τσουκνίδα κατάγεται από την Ευρώπη αλλά επίσης βρέθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Το αφέψημα της έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην αύξηση του γάλακτος τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα. Οι γυναίκες στη Βόρεια Αμερική κατά την διάρκεια του τοκετού μασούσαν κλωναράκια τσουκνίδας και έπιναν αφέψημα τσουκνίδας για να χαλαρώσουν τους μύες.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς μελέτες και έρευνες για να διερευνηθεί η δράση της στην θεραπεία πολλών παθήσεων όπως της αλλεργικής ρινίτιδας, των ρευματικών παθήσεων, των δερματικών παθήσεων, της αναιμίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
Τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως διουρητικό, για την θεραπεία της αρθρίτιδας, της ρευματοειδής αρθρίτιδας, των ρευματισμών, της προστατίτιδας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της αλλεργικής ρινίτιδας.

Η τσουκνίδα έχει αναγνωριστεί για τις τονωτικές της ιδιότητες και την πλούσια περιεκτικότητα της σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Η τσουκνίδα είναι βότανο που παρουσιάζει ποικίλες δράσεις μεταξύ των οποίων τονωτική, υπογλυκαιμική και αντιφλεγμονώδη. Περιέχει πλήθος βιταμινών και μετάλλων αλλά και φυτοχημικά στοιχεία όπως λυκοπένιο και β-καροτένιο.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε σε πόσιμο χυμό αλόης τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης σε συνδυασμό με το εκχύλισμα τσουκνίδας, με τη σφραγίδα του INSTITUT FRESENIUS και IASC (International Aloe Science Council).

Πηγή:www.enter2life.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή