Είστε εδώ:Κεντρική»Ημερήσια Ενεργειακή Δαπάνη»Ημερήσια Ενεργειακή Δαπάνη - Pro-vita.gr

Πόσες θερμίδες καίτε ανά ημέρα?

1ο Βήμα

Η Συνολική Ημερήσια Ενεργειακή Δαπάνη είναι οι συνολικές θερμίδες που καταναλώνουμε ή πιο απλά καίμε, μέσα στη μέρα. Το άθροισμα αυτό εξαρτάται από τρεις παράγοντες: το βασικό μεταβολικό ρυθμό, τις θερμίδες που καίμε όταν τρώμε και τις θερμίδες που καίμε όταν κάνουμε κάποιο είδος φυσικής δραστηριότητας δηλαδή άσκηση.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αποτελεί το σύνολο των θερμίδων, που καταναλώνονται όταν το άτομο βρίσκεται σε ανάπαυση χωρίς να κάνει καμία φυσική δραστηριότητα. Υπολογίστε λοιπόν το βασικό σας μεταβολικό ρυθμό εύκολα και γρήγορα, συμπληρώνοντας το φύλο σας, το βάρος σας σε κιλά, το ύψος σε εκατοστά και την ηλικία σας σε χρόνια.
Φύλο:
Ύψος: σε εκατοστά
Βάρος: σε κιλά
Ηλικία: σε χρόνια

2ο Βήμα

Στη συνέχεια επιλέξτε τον παράγοντα δραστηριότητας. Δηλαδή καθόλου άσκηση αν δεν γυμνάζεστε καθόλου, την ελαφριά άσκηση αν γυμνάζεστε 1-3 μέρες/βδομάδα, τη μέτρια άσκηση για 3-5 μέρες/βδομάδα, τη βαριά άσκηση για 6-7 μέρες/βδομάδα και την πολύ βαριά άσκηση για 2 φορές/ημέρα.
Άσκηση

3ο Βήμα

Το σύνολο που θα προκύψει είναι το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε ή πιο απλά καίτε μέσα στη μέρα. Το σύνολο αυτό είναι διαφορετικό από το σύνολο των θερμίδων των τροφών που προσλαμβάνετε. Ο υπολογισμός των θερμίδων που προσλαμβάνετε μέσα στη μέρα μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του θερμιδομετρητή. Το αποτέλεσμα θα σας βοηθήσει να έχετε μία εκτίμηση του ενεργειακού σας ισοζυγίου.

Σας θυμίζουμε ότι: όταν το σύνολο των θερμίδων των τροφών που τρώτε είναι ίσο με αυτό που καίτε, διατηρείτε το βάρος μας, αν είναι μεγαλύτερο παίρνετε βάρος και αν είναι μικρότερο χάνετε βάρος.
ΒΜΡ 
ΗΕΔ 
Θερμογένεση 
MOD_SXESI_MESIS_ISXIWN_ADVICE1 MOD_SXESI_MESIS_ISXIWN_ADVICE2

 

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή