Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμβουλές Υγείας»Γλυκός Σεπτέμβρης... Back to Work - Back to Action!

Γλυκός Σεπτέμβρης... Back to Work - Back to Action!

Η επιστήμη ορίζει ως φυσική κατάσταση το επίπεδο που βρίσκονται όλες οι σωματικές, ψυχικές και πνευματικές παράμετροι στην δεδομένη χρονική στιγμή. Το γλυκό καλοκαίρι που σταδιακά αποχαιρετάμε, επηρέασε όμορφα το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή μας: είμαστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση της χρονιάς! Φυσικά, όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία και την ευεξία που αποκτήσαμε για πολύ περισσότερο. Τα ευχάριστα καλοκαιρινά σπορ και οι δραστηριότητες συνέβαλαν σημαντικά στην σωματική μας ευρωστία και αποτελούν την καλύτερη εκκίνηση για τον απαιτητικό χειμώνα που μας περιμένει. Με την ζωογόνο επίδραση του ηλίου, την χαλάρωση και την ξεκούραση των προηγούμενων ημερών, το αμυντικό μας υποστηρίχθηκε ικανοποιητικά.

Διατηρείστε την μυϊκή σας κατάσταση υψηλή και την εποχή που μπαίνει. Συνδυάστε τις επιλεγμένες αθλητικές ασκήσεις μαζί με συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως το βόειο πρωτόγαλα, και βελτιώστε την υγεία σας.

Το έντερο, είναι γνωστό, ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της άμυνας του οργανισμού και η συνολική υγεία μας εξαρτάται από την κατάστασή του. Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής που να περιέχει συνδυασμό προβιοτικών βακτηριακών στελεχών με πρεβιοτικά τα οποία λειτουργούν ως τροφή για τα προβιοτικά και ενισχύουν τη δράση τους. Ιδανικά, επιλέξτε αυτό που με 1 κάψουλα προμηθεύει τον οργανισμό με 1 δις. προβιοτικά βακτήρια. Καθοριστικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα των προβιοτικών σκευασμάτων είναι το ποσοστό επιβίωσης των βακτηρίων όταν περνούν από την κρίσιμη οδό του στομάχου για να φθάσουν στο έντερο. Αυτό συμβαίνει διότι το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου, μπορεί να καταστρέψει τα προβιοτικά και να τα καταστήσει αναποτελεσματικά. Αναζητήστε το προϊόν που να έχει τεχνολογία που να διασφαλίζει ότι τα προβιοτικά βακτήρια φθάνουν τον στόχο τους (έντερο) προστατευμένα και απόλυτα αποτελεσματικά.

Διατηρείστε την άψογη σιλουέτα που αποκτήσατε το καλοκαίρι, και περάστε όμορφο δημιουργικό χρόνο με τους αγαπημένους σας, τώρα το φθινόπωρο που σταδιακά φθίνει ο ελεύθερος χρόνος για να μοιράζεστε μαζί τους.

Μικροί Vs Μεγάλων σε ευχάριστες ασκήσεις για διατήρηση της καλής φόρμας μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές

  1. 1.Μικρά γρήγορα επιτόπια Άλματα - Τακτικά και με Τέμπο -σε ίσα χρονικά διαστήματα.

Δώστε παράταση στα όμορφα καλοκαιρινά στιγμιότυπα! Γονείς και παιδιά γίνετε ελαφρώς ανταγωνιστικοί μεταξύ σας, παραβγαίνοντας για τα περισσότερα και τα καλύτερα επί τόπια αλματάκια 4x40 με ένα μικρό διάλλειμα 5’’ ενδιάμεσα. Χαλαρώστε για 30’’ ώστε να ανακτήσετε τον κανονικό ρυθμό της αναπνοής σας και επαναλάβετε στο σύνολο την άσκηση. Είναι μια χαρούμενη άσκηση προετοιμασίας που χρειάζονται όλοι για την καλή γενική αιμάτωση του οργανισμού.

  1. 2.Δοκιμάστε τις δυνάμεις αντίστασης, επίδρασης και επιβάρυνσης που ασκείτε ο ένας στον άλλον.

Η άσκηση εκτελείται με ανοιχτά παράλληλα πόδια. Οι συμμετέχοντες στέκονται αντικριστά με το βλέμμα τους να κοιτά ευθεία τον «αντίπαλο», ενώ οι παλάμες συναντώνται και ενώνονται αντιμέτωπες, για την έναρξη της άσκησης. Το κέντρο βάρους και των δυο πέφτει σιγά σιγά μπροστά και οι πιέσεις που ασκεί ο ένας στον άλλον γυμνάζουν την πάνω μοίρα χεριών, δικεφάλων και στήθους ενώ παράλληλα ,παίζεται ένα όμορφο παιχνίδι άμιλλας, δύναμης και διεκδίκησης χώρου του κάθε γυμναζόμενου.

  1. 3.Αντικριστό τρέξιμο επιτόπου άλλα σε απόλυτη μυϊκή σύνδεση του ενός με τον άλλο γυμναζόμενο.

Το τρίτο μέρος των ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης είναι το πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό! Μικροί –μεγάλοι κρατείστε τα χέρια σφιχτά μπλεγμένα στις παλάμες, με λυγισμένους εξωτερικά τους αγκώνες. Εκτελέστε τρέξιμο επιτόπου για 1,5 λεπτό την φορά χωρίς να αποσυνδέεστε μεταξύ σας. Βασικό είναι δε, να συντονιστούν σε ενιαίο ρυθμό οι γυμναζόμενοι, ώστε να μην λυθούν τα χέρια τους και να μην απομακρυνθούν σε καμία περίπτωση μέχρι την τελική έκβαση της άσκησης. Η άσκηση μπορεί να επαναληφθεί άλλες δυο φορές ( 1,5 λεπτό x3)αναλογα με τις αντοχές, ενώ σκοπός της είναι να ανέβουν οι σφυγμοί της καρδιάς σε συγκεκριμένη ταχύτητα και να διατηρηθούν όλο το χρονικό όριο της άσκησης. Άσκηση ιδανική για να βελτιώσει την αντοχή αλλά και την έκρηξη.

Αντέχεις μπαμπά;

  • Οι παραπάνω γυμναστικές προτάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, ενώ επιτυγχάνουν άμεσα θετικά ψυχικά και σωματικά αποτελέσματα σε αυτούς που ναι μεν επέστρεψαν από τις διακοπές αλλά δεν παραιτούνται από το γενικό παιχνίδι της ζωής τους!
  • Όπως πάντα όλα οι μορφές ασκήσεων απευθύνονται σε υγιείς ενήλικες ή ανήλικους χωρίς προβλήματα καρδιάς και σπονδυλικής στήλης.

 

Καλή διασκέδαση σε όλους!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή