Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Aloe Vera»Αλόη: ένα φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες

Αλόη: ένα φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες

Ακόμη μία μελέτη δημοσιεύτηκε μέσα στο καλοκαίρι που αφορά τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης. Η αλόη είναι γνωστή για τις πολυάριθμες βιολογικές δράσεις που παρουσιάζει όπως η αντιμικροβιακή, η αντικαρκινική, η αντιφλεγμονώδης, η υπογλυκαιμική και η ανοσορυθμιστική. Σκοπός της έρευνας ήταν η μελέτη της invitro αντιμικροβιακής δράσης του gel της Aloe Vera έναντι ανθεκτικών στελεχών του βακτηρίου Pseudomonas aeruginosa που απομονώθηκαν από ασθενείς με λοιμώξεις μετά από εγκαύματα.

Η έρευνα διήρκησε 6 μήνες και απομονώθηκαν 140 δείγματα με Pseudomonas aeruginosa, από ασθενείς της μονάδας εγκαυμάτων. Αντιμικροβιακά τεστ έγιναν έναντι της αλόης συνδυασμένης με αντιβιοτικά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το gel της Αλόης σε διάφορες συγκεντρώσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης πληγής από το στέλεχος Pseudomonas aeruginosa.

Goudarzi M et al. Aloe vera Gel: Effective Therapeutic Agent against Multidrug-Resistant Pseudomonas aeruginosa Isolates Recovered from Burn Wound Infections. Chemother Res Pract. 2015;2015:639806.

Βέβαια η αντιμικροβιακή δράση του gel της αλόης έχει μελετηθεί και από άλλους ερευνητές έναντι διάφορων στελεχών. Δράση η οποία δεν είναι η μοναδική, αφού μιλάμε για ένα φυτό με ποικίλες ευεργετικές δράσεις.
Προτιμήστε προϊόντα που διαθέτουν τις σφραγίδες του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου IASC (International Aloe Science Council) και του SGS INSTITUT FRESENIUS GMBH, ινστιτούτο που πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα για πάνω από 35 χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή