Λακτοφερρίνη, μία πρωτεΐνη με πλειοτροπική δράση

Η λακτοφερρίνη είναι μη-αιμικού σιδήρου δέσμευσης γλυκοπρωτεΐνη (nonheme iron-binding glycoprotein), υπάρχει στο ανθρώπινο γάλα και παίζει ρόλο στην ομοιοστασία του σιδήρου και την άμυνα του οργανισμού έναντι των μικροβίων.

Τελευταία δεδομένα για τη δράση του colostrum στις ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος

Το πρωτόγαλα, είναι το ‘πρώτο γάλα’ που λαμβάνουν τα θηλαστικά όταν γεννιούνται. Πρόκειται για ένα βιολογικό υγρό με σύνθεση σύσταση πλουσιότερο σε αντιμικροβιακά πεπτίδια, ενώσεις με ανοσορυθμιστική δράση και αυξητικούς παράγοντες σε σχέση με το γάλα των επόμενων ημερών.

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και άθληση

Είναι γεγονός ότι οι αθλητές υψηλού επιπέδου, έχουν έντονο προπονητικό πρόγραμμα και έχουν συνυφασμένη την καθημερινότητα τους με την άσκηση. Στις περιπτώσεις αυτές λοιπόν που οι περίοδοι έντονης άσκησης και προπόνησης διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι μειώνονται οι αμυντικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δράση συστατικών του Πρωτογάλακτος στο Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα που λαμβάνουν όλα τα θηλαστικά από τη μητέρα τους, τις πρώτες μέρες μετά το τοκετό. Το νεογέννητο τις πρώτες ώρες που έρχεται στον κόσμο δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για την ενίσχυση του οργανισμού του, και κυρίως του ανοσοποιητικού του συστήματος, αυτά μεταφέρονται μέσω της μητέρας με το πρωτόγαλα και στη συνέχεια με το μητρικό γάλα.

Πως επιδρά το βόειο πρωτόγαλα στις λοιμώξεις;

Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα που λαμβάνουν όλα τα θηλαστικά από τη μητέρα τους, τις πρώτες μέρες μετά το τοκετό. Αυτό το πρώτο γάλα διαφέρει σε συστατικά από το γάλα των επόμενων ημερών. Το πρωτόγαλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος συν αυξητικούς και ανοσορυθμιστικούς παράγοντες καθώς και αντιμικροβιακά συστατικά.

Kολοστρινίνη: ένα ακόμα σημαντικό συστατικό του colostrum

Το βόειο πρωτόγαλα μελετάται τα τελευταία χρόνια για τις ποικίλες ευεργετικές δράσεις που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει πλήθος συστατικών μεταξύ των οποίων και η κολοστρινίνη (Colostrinin).

 

Πως δρά το πρωτόγαλα σε υγιείς εθελοντές;

Το πρωτόγαλα (colostrum) παράγεται από τους μαστικούς αδένες της μητέρας τις πρώτες μέρες μετά το τοκετό (1-4 μέρες). Το colostrum έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος και θρεπτικά μικροσυστατικά (μέταλλα, ιχνοστοιχεία) όπως και το ...

 

Φθινοπωρινή ενίσχυση με… πρωτόγαλα

Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα που λαμβάνουν όλα τα θηλαστικά από τη μητέρα τους, τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό. Το πρωτόγαλα που χρησιμοποιείται κυρίως είναι βόειας προέλευσης, το οποίο περιέχει πολλά συστατικά μεταξύ των οποίων οι ... 

Μέγιστη δράση με Colostrum των πρώτων ωρών

Εκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν το Colostrum – τον όρο που αντιπροσωπεύει την αρχέγονη δύναμη της φύσης. Αλλά δεν είναι όλα τα Colostrum ίδιας ποιότητας, στα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά υπάρχουν μεγάλες διαφορές ποιότητας. Είναι σίγουρο ότι μόνο η καλύτερη ποιότητα ... 

 

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή