Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Ομορφιά»Άρθρα & Μελέτες»Υγιής επιδερμίδα και την Άνοιξη!

Υγιής επιδερμίδα και την Άνοιξη!

Παντού ανθισμένα δέντρα και λουλούδια, η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι η Άνοιξη! Είναι επίσης η εποχή που για πρώτη φορά μέσα στο χρόνο αποκτάμε το πρώτο μαύρισμα. Είτε στο μπαλκόνι, τον κήπο ή τη θάλασσα – όπου και αν υπάρχει η δυνατότητα απολαμβάνουμε τις πρώτες ηλιαχτίδες. Γι΄ αυτό πρέπει να φροντίσετε και να προστατέψετε την επιδερμίδα σας με αντηλιακά προϊόντα.

Η φυσική μας αντηλιακή προστασία χρειάζεται μερικές εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσει σωστά γιατί η επιδερμίδα προστατεύει το σώμα από τις ηλιακές ακτίνες. Όταν αυξάνεται η ηλιακή ακτινοβολία, χοντραίνει ο ρόζος της επιδερμίδας και δημιουργεί εντός 2 έως 3 εβδομάδων την υπερκεράτωση. Είναι η προστατευτική στρώση που αντανακλά, φιλτράρει ή διασκορπίζει τις ηλιακές ακτίνες .Έτσι βελτιώνει την αυτοπροστασία της επιδερμίδας κατά 4 φορές – όπως το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 4.

Κάτω από το ρόζο της επιδερμίδας επίσης υπάρχουν προστατευτικά κύτταρα χρωστικής. Δημιουργούν την κύρια χρωστική ουσία τη μελανίνη, που σημαίνει μαύρισμα, η οποία επίσης προστατεύει από το φως του ηλίου. Δεν υπάρχουν άμεσες δράσεις – και μετά από 2 έως 4 ημέρες η χρωστική ουσία γίνεται ορατή στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Οι άνθρωποι με φυσικά πιο σκούρα επιδερμίδα είναι λιγότερο ευαίσθητοι στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αυτοί οι δύο προστατευτικοί παράγοντες αδρανούν στις πρώτες ηλιοθεραπείες. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντική η ιδιαίτερη περιποίηση με τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα. Θα πρέπει να είναι αδιάβροχα, να παρέχουν αρκετή προστασία και βέβαια προστασία UVA. Τα κατάλληλα προϊόντα ήδη φέρουν τη νέα Σφραγίδα UVA, η οποία εξασφαλίζει την ιδανική αναλογία UVA/UVB. Μην κάνετε οικονομία στο αντηλιακό.

Οι Ειδικοί συνιστούν τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα Αλόης. Το ιαματικό φυτό με τα πολλαπλά συστατικά του θεωρείται ως ιδιαίτερα ενυδατικό και διαθέτει παραπάνω από ηρεμιστική δράση στην επιδερμίδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή