Η συμπληρωματική χορήγηση colostrum δεν αυξάνει τη συγκέντρωση του IGF-1

Το βόειο πρωτόγαλα είναι διαθέσιμο σε καταστήματα υγιεινής διατροφής  και ως συμπλήρωμα διατροφής στον αθλητισμό...

Συνδέεται η Βιταμίνη D με την παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία είναι μία χρόνια νόσος που μπορεί να συνδέεται με τη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεδομένα δείχνουν ότι ο αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση παχυσαρκίας σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D.

Νέα δεδομένα για την αντιβακτηριακή δράση του Aloe Vera Gel

Ακόμα μία in vitro μελέτη δημοσιεύτηκε πριν 2 μήνες για την αντιβακτηριακή δράση του Aloe Vera gel.

Η Aloe Vera είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των διαφόρων λοιμώξεων από τους αρχαίους χρόνους, δεδομένου ότι έχει αντι-φλεγμονώδη και αντι-μικροβιακή δράση,

Θερμαντική λοσιόν, ο προσωπικός σας μασέρ!

Πόσες φορές γυρίσαμε σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και το σώμα μας πονούσε από τη καταπόνηση;

Ορθοστασία, πολύωρη καθιστική δουλειά γραφείου, μυοσκελετικοί πόνοι, πονοκέφαλοι από κρυολόγημα, μυϊκές εντάσεις, ενοχλήσεις στον αυχένα.

Πιείτε νερό και γλιτώστε από τα περιττά κιλά

Νέα μελέτη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Θησαυρός για την υγεία το νερό

Έχουν τα μανιτάρια φαρμακευτική δράση;

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται για αιώνες και τα εκχυλίσματα τους κατέχουν σημαντική θέση στα φυτά με φαρμακευτική δράση που χρησιμοποιούνται στις δυτικές χώρες. Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να θεραπεύσει συμπτώματα παθήσεων όπως για παράδειγμα οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

MSM: Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει;

Το Μεθυλοσουλφονικό Μεθάνιο, ή αλλιώς MSM, είναι μια οργανική ένωση του θείου που μελετάται από την δεκαετία του ’50 και είναι θεμελιώδης για πολλές κυτταρικές λειτουργίες. Βρίσκεται στο κρέας, στα πουλερικά, στα ψάρια, στο μπρόκολο, στο κουνουπίδι και στα γαλακτοκομικά αλλά ο σύγχρονος τρόπος παρασκευής γευμάτων, το καταστρέφει.

Η Δύναμη της Aloe Vera για τη στοματική υγιεινή

Εδώ και χιλιάδες χρόνια διάφορα φυτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται για ιατρικούς αλλά και οδοντιατρικούς σκοπούς. Το Aloe Vera gel (AV) έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, υπογλυκαιμικές, επουλωτικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες. Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στη δράση του gel και την αντιβακτηριακή του δράση στο στόμα.

Πώς να μειώσω το στρες?

Το στρες δυστυχώς αποτελεί καθημερινότητα για τους περισσότερους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται έντονα. Οι επιστήμονες υγείας προειδοποιούν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο σώμα και να συνδέεται με την εμφάνιση διάφορων χρόνιων νοσημάτων.

Η γυμναστική χαρίζει χρόνια

Μισή ώρα σωματικής άσκησης ημερησίως προσφέρει επιπλέον έτη ζωής στους ηλικιωμένους.

Σελίδα 1 από 2

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή