Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Υγεία»Μελέτες & Έρευνες »Έχουν τα μανιτάρια φαρμακευτική δράση;

Έχουν τα μανιτάρια φαρμακευτική δράση;

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται για αιώνες και τα εκχυλίσματα τους κατέχουν σημαντική θέση στα φυτά με φαρμακευτική δράση που χρησιμοποιούνται στις δυτικές χώρες. Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να θεραπεύσει συμπτώματα παθήσεων όπως για παράδειγμα οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σε τελευταίο άρθρο ανασκόπησης παρουσιάζονται δράσεις διάφορων μανιταριών μεταξύ αυτών το Reishi.  To Ganoderma lucidum ή αλλιώς lingzhi στην Κίνα και reishi στην Ιαπωνία. Το Lingzhi αναφέρεται σε ένα ποίημα 2000 ετών από τη δυναστεία των Χαν, ενώ παλαιότερες περιγραφές που  πιθανότατα παραπέμπουν σε αυτό το είδος το αναφέρουν ως το «μανιτάρι της αθανασίας». Ο μύκητας αναπτύσσεται σε ξυλώδεις επιφάνειες, έτσι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να βρουν πιο μαζικούς τρόπους παραγωγής με βάση τα υπολείμματα ξύλου (πριονίδια). Το Ganoderma lucidum πιστεύεται ότι έχει ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών όπως για παράδειγμα τη θεραπεία του καρκίνου, τις επιληπτικές κρίσεις, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και το διαβήτη (Wachtel-Galor et al. 2011). Βέβαια υπάρχουν και άλλες μελέτες με όχι τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη χρήση του Reishi σε προβλήματα στην καρδιά και καρκίνο (Jin et al 2012, Klupp et al.2015, MSKCC 2015b).

Βέβαια το άρθρο αναλύει (Money NP et al. British Mycological Society 2016) και άλλα είδη μανιταριών. Γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχουν στοιχεία της φύσης που μας δίνουν έξτρα συστατικά που δεν τα βρίσκουμε μέσω διατροφής. Όμως για να επωφεληθούμε θα πρέπει βασικά να ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή και αν απαιτείται  να προσθέσουμε συμπληρωματικά αυτά τα ευεργετικά  συστατικά.

Εμπιστευτείτε συμπληρώματα διατροφής από εταιρείες που εγγυώνται την ποιότητα του προϊόντος και φέρουν αριθμό γνωστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Προτιμήστε συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει σκόνη αλλά και εκχύλισμα του μανιταριού Reishi.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή