Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Υγεία»Μελέτες & Έρευνες »Πώς να μειώσω το στρες?

Πώς να μειώσω το στρες?

Το στρες δυστυχώς αποτελεί καθημερινότητα για τους περισσότερους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται έντονα. Οι επιστήμονες υγείας προειδοποιούν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο σώμα και να συνδέεται με την εμφάνιση διάφορων χρόνιων νοσημάτων.

Τελευταία έρευνα έρχεται να δώσει μία διαφορετική διάσταση στη μείωση του στρες, αφού απαντά στο "αιώνιο" δίλημμα βουνό ή θάλασσα.  Οι άνθρωποι λοιπόν που βλέπουν τη θάλασσα κάθε μέρα, από το γραφείο ή το σπίτι τους, έχουν σημαντικά μικρότερο ψυχολογικό στρες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη βρήκε ότι η θέα της θάλασσας είναι ανώτερη και από τη θέα του πρασίνου. Όσοι καθημερινά έβλεπαν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους, δεν είχαν ανάλογο όφελος στην μείωση του στρες.

Η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, επίκουρη καθηγήτρια γεωγραφίας της υγείας 'Αμπερ Πίρσον δήλωσε ότι  «Ίσως αν συγκρίναμε τη θάλασσα μόνο με παρθένα δάση, να βρίσκαμε κάτι άλλο», επίσης ανέφερε ότι είναι ασαφές κατά πόσο η θέα μιας λίμνης ή ενός ποταμού μειώνει εξίσου το στρες, όσο η θέα του ωκεανού ή μιας θάλασσας (https://news247.gr/).

Φαίνεται λοιπόν ότι οι εικόνες που βλέπουμε στην καθημερινότητα μας μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα στρες. Ένα σημαντικός παράγοντας που είναι γνωστό ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες είναι η ισορροπημένη διατροφή συνδυασμένη με τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής. Γνωστή γερμανική εταιρεία διαθέτει συμπλήρωμα διατροφής σε δύο παραλλαγές γεύσης, με μίγμα πολύτιμων ουσιών, που ενισχύει τη σωματική και πνευματική απόδοση, ενώ μειώνει τα επίπεδα του στρες στο σώμα, αποτέλεσμα που προκύπτει από επιστημονικές μελέτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή