Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Υγεία»Πρόληψη Ασθενειών»Η βελτίωση των επιπέδων βιταμίνης D περιορίζει τις πιθανότητες καρκίνου

Η βελτίωση των επιπέδων βιταμίνης D περιορίζει τις πιθανότητες καρκίνου

Ερευνητές του University of California, αναφέρουν ότι υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, ιδιαίτερα της 25-υδροξυβιταμίνης D, στον ορό, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D ενδεχομένως βοηθά στην πρόληψη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Ερευνητές του University of California, αναφέρουν ότι υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, ιδιαίτερα της 25-υδροξυβιταμίνης D, στον ορό, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ο ερευνητής Cedric Garland, δήλωσε ότι ποσοτικοποίησε την ικανότητα επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D να εμποδίζουν όλα τα είδη διηθητικού καρκίνου συνδυαστικά- κάτι που ήταν ‘’άγνωστη χώρα’’ μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας έρευνας.
Η έρευνα θέλησε να εντοπίσει ποια επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα χρειάζονταν για να μειωθεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος καρκίνου. Ο δείκτης της βιταμίνης D ήταν η 25-υδροξυβιταμίνη D (25OHD), η κύρια μορφή στο αίμα.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι η νέα έρευνα αποσαφηνίζει ότι ο μειωμένος κίνδυνος καρκίνου είναι μετρήσιμος στα 40 ng/ml, με επιπλέον όφελος στα υψηλότερα επίπεδα.

Ο Garland δήλωσε ότι ευρεία προσπάθεια αύξησης των συγκεντρώσεων της 25(OH)D τουλάχιστον στο επίπεδο των 40 ng/ml στο γενικό πληθυσμό πιθανόν θα μειώσει την εμφάνιση καρκίνου και τη θνησιμότητα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η παρούσα ανάλυση υποδεικνύει ότι η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D αποτελεί σημαντικό όπλο πρόληψης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού PLOS ONE.

Πηγή www.iatronet.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή