Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Άρθρα & Μελέτες»Διατροφική αξία του κυνόροδου

Διατροφική αξία του κυνόροδου

Τα κυνόροδα εμφανίζονται όταν πέσουν τα πέταλα του αγριοτριαντάφυλλου. Τα κυνόροδα χρησιμοποιούνται για αιώνες αφού παρουσιάζουν διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες. Οι  αναφορές για τη χρήση τους ξεκινούν από παλιά. Tο 77 μ.Χ. ο ρωμαίος φιλόσοφος Πλίνιος συνιστούσε στους ασθενείς του την χρήση του κυνόροδου ως καθαρτικό και διουρητικό.

Ενώ έχει καταγραφεί ότι μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πάνω από 30 ασθένειες με το λάδι της αγριοτριανταφυλλιάς. Σε πολλά μεσαιωνικά κείμενα αναφέρονται οι  αναζωογονητικές ιδιότητες του κυνόροδου, ενώ την περίοδο εκείνη χρησιμοποιήθηκε για καρδιαγγειακές παθήσεις και για τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Οι Ινδιάνοι Ομάχα της Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το ουροποιητικό σύστημα και το γαστρεντερικό τους σύστημα. Οι καρποί της τριανταφυλλιάς και της αγριοτριανταφυλλιάς είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.  Τα κυνόροδα είναι επίσης άριστη πηγή βιταμινών Α, Κ, Ε, Β (Β2, Β3), και D.

Το τσάι με κυνόροδα, που μπορείτε να βρείτε στην αγορά συνδυασμένο με το ευεργετικό cistus incanus, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή εμφάνισης διαταραχών στο ανοσοποιητικό και στο ουροποιητικό σύστημα. 

Πηγή:www.enter2life.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή