Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμπληρώματα Διατροφής»Βότανα»Τσάι από το φυτό Cistus Incanus: Νεότερα δεδομένα

Τσάι από το φυτό Cistus Incanus: Νεότερα δεδομένα

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, ερευνάται ποιο μέρος του φυτού είναι αυτό που εμφανίζει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά.

Για τον λόγο αυτό ελέγχτηκαν προϊόντα που περιείχαν τόσο τα φύλλα του φυτού όσο και τα ξύλα ή τα κοτσάνια. Έγιναν αναλύσεις προκειμένου να εκτιμηθεί το φαινολικό περιεχόμενο των μερών του φυτού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τσάι που παρασκευάζεται από φυλλώδη μέρη του φυτού με μικρό μέγεθος σωματιδίων περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις βιοδραστικών συστατικών.

Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τις ευεργετικές ιδιότητες του κίστου (Cistus Incanus) προτιμήστε προϊόντα που παράγονται από τα φυλλώδη μέρη του φυτού. Αφού εκεί συγκεντρώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό τα ευεργετικά συστατικά του. Απολαύστε το τσάι σας συμπληρώνοντας στη διατροφή σας συστατικά που παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Πηγή: Riehle P et al. J Agric Food Chem. 2014 Nov 12;62(45):10978-88.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή