Είστε εδώ:Κεντρική»Θέματα»Διατροφή»Συμβουλές Υγείας»Το υδρόλυμα κολλαγόνου για την υγεία των χόνδρων

Το υδρόλυμα κολλαγόνου για την υγεία των χόνδρων

Το υδρόλυμα κολλαγόνου τα τελευταία χρόνια έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο του καταναλωτικού όσο και του επιστημονικού κοινού, εξαιτίας των ποικίλλων δράσεων που παρουσιάζει. Στο άρθρο αυτό θα αναλυθεί η δράση του στην υγεία χόνδρων και αρθρώσεων.

Το υδρόλυμα κολλαγόνου (ΥΚ) αποτελείται από μικρά πεπτίδια και είναι αποτέλεσμα ενζυμικής υδρόλυσης του φυσικού κολλαγόνου το οποίο βρίσκεται στους ζωικούς ιστούς. Τα δεδομένα είναι ποικίλα όσον αφορά τη θετική δράση σε παθήσεις των χόνδρων και των οστών, έτσι τελευταίο άρθρο ανασκόπησης στόχο είχε να επανεξετάσει τις επιστημονικές μελέτες για το ΥΚ και να αξιολογήσει τις θεραπευτικές του δράσεις σε ιστούς που έχουν κολλαγόνο όπως χόνδρους, οστά και δέρμα. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 60 επιστημονικές μελέτες (in vitro, in vivo, κλινικές) σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ΥΚ σε συνέπειες της απώλειας κολλαγόνου, ως πόνο στις αρθρώσεις, οστεοαρθρίτιδα, απώλεια οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωση) και γήρανση του δέρματος.

 Κάποιες πρόδρομες μελέτες δείχνουν ότι το ΥΚ διεγείρει την αναγέννηση των ιστών κολλαγόνου, αυξάνοντας όχι μόνο τη σύνθεση κολλαγόνου, αλλά και δευτερεύοντα συστατικά (όπως γλυκοζαμινογλυκάνες και υαλουρονικό οξύ). Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής πρόσληψη ΥΚ βοηθά στη μείωση και την πρόληψη του πόνου στις αρθρώσεις, στην απώλεια οστικής πυκνότητας και της γήρανσης του δέρματος. Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και ανεκτικότητας του ΥΚ, κάνουν τη μακροχρόνια χρήση του, ελκυστική πρόταση για την καταπολέμηση των εκφυλιστικών ασθενειών σε οστά και αρθρώσεις αλλά και της γήρανσης του δέρματος.

Στην αγορά θα βρείτε πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει υδρόλυμα κολλαγόνου αλλά και χονδροιτίνη και γλυκοζαμίνη για την προστασία χόνδρων και αρθρώσεων, συνδυασμένα με το καθαρό gel του φύλλου Aloe Vera. Εμπιστευτείτε την ποιότητα που σας προσφέρουν προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου IASC (International Aloe Vera Science Council) και του SGS INSTITUT FRESENIUS GMBH.

Πηγή: Figueres Juher T, Basés Pérez E. Nutr Hosp. 2015 Jul 18;32 Suppl 1:62-6. doi: 10.3305/nh.2015.32.sup1.9482.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή