Πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση υποκατάστατων γεύματος;

Τα τελευταία χρόνια η αποτελεσματικότητα των υποκατάστατων γεύματος έχει γίνει πιο διαδεδομένη. Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι περισσότερες μελέτες έρχονται στο φως για τα ευεργετικά αποτελέσματα του ...

Γιατί τα ω-3 είναι απαραίτητα μετά την άσκηση;

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τις ευεργετικές ιδιότητες των ω-3 λιπαρών οξέων φυτικής ή ζωικής προέλευσης. Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα οφέλη που προκύπτουν από τον εμπλουτισμό της διατροφής με ω-3 λιπαρά οξέα είναι πολυάριθμα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν θετικές δράσεις σε σώμα και πνεύμα, μεταξύ των οποίων η αντιφλεγμονώδης δράση. Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζεται η δράση της αυξημένης πρόσληψης ω-3 μετά την άσκηση. Μετά από έντονη φυσική δραστηριότητα προκαλείται μυϊκή καταστροφή, η λεγόμενη Exercise Induced Muscle Damage (EIMD).

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της βιταμίνης D και των καρδιαγγειακών νοσημάτων;

Το Μεταβολικό Σύνδρομο (ΜΣ) ταυτοποιεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, άτομα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Τα κριτήρια αυτά είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η υπεργλυκαιμία, τα χαμηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας σε χοληστερόλη (HDL-C) και τα αυξημένα τριγλυκερίδια (TG).

Νέα μελέτη: Αντιοξειδωτική, Αντιγηραντική, Ηπατοπροστατευτική του Reishi

Το μανιτάρι Ganoderma lucidum, το ‘μανιτάρι της αθανασίας’ όπως είναι γνωστό στην Ασία. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως η υπέρταση, η υπεργλυκαιμία, η ηπατίτιδα και ο καρκίνος.

Προβιοτικά και Αλλεργία: Υπάρχει σχέση?

Τα προβιοτικά συζητώνται πολύ τα τελευταία χρόνια, για διάφορα οφέλη που μπορεί να προσδώσουν στην υγεία του ανθρώπου.

Η σημαντική αντιοξειδωτική δράση του Cistus Incanus

O Cistus Incanus (Cistaceae), ένας αειθαλής θάμνος που αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τον άνθρωπο εξαιτίας των ευεργετικών συστατικών που περιέχει. Πρόσφατες μελέτες έχουν περιγράψει τις πολυφαινόλες του Cistus ως τις πλέον βιοδραστικές ενώσεις, ιδιαίτερα για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Η πρεβιοτική δράση της Aloe Vera

Το φυτό Aloe Vera χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ιδιότητες που προσφέρει στην υγεία, την ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος. Το όνομα Aloe vera προέρχεται από την αραβική λέξη "alloeh" που σημαίνει "λαμπερή πικρή ουσία," ενώ "Βέρα" στα λατινικά σημαίνει "αλήθεια".

Νέα Μελέτη για την Αντιοξειδωτική Δράση των φύλλων Cistus Incanus!

Το φυτό Cistus Incanus είναι γνωστό ότι ανήκει στη Μεσογειακή χλωρίδα αφού ευδοκιμεί μόνο σε μεσογειακές χώρες. Το χαρακτηριστικό αυτών των χωρών είναι οι χαμηλές βροχοπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία και η υπεριώδης ακτινοβολία, χαρακτηριστικά που γίνονται εντονότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Λακτοφερρίνη, μία πρωτεΐνη με πλειοτροπική δράση

Η λακτοφερρίνη είναι μη-αιμικού σιδήρου δέσμευσης γλυκοπρωτεΐνη (nonheme iron-binding glycoprotein), υπάρχει στο ανθρώπινο γάλα και παίζει ρόλο στην ομοιοστασία του σιδήρου και την άμυνα του οργανισμού έναντι των μικροβίων.

Μικροβιόκοσμος εντέρου και Φλεγμονώδεις Νόσοι

Η ανθρώπινη εντερική μικροχλωρίδα, που είναι γνωστή ως «microbiota», περιλαμβάνει ‘αμέτρητα’ βακτήρια, αλλά και ιούς, μύκητες κ.α. που φτάνουν συνολικά σε βάρος περίπου το 1 kg. Γενικά στο στομάχι και το λεπτό έντερο υπάρχουν συγκεκριμένα είδη βακτηρίων, εξαιτίας του όξινου περιβάλλοντος, της παρουσίας χολής, των παγκρεατικών εκκρίσεων, σε αντίθεση με το παχύ έντερο που φιλοξενεί πάρα πολλούς μικροοργανισμούς.

Σελίδα 1 από 9

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή