Εσείς τι γνωρίζετε για το Blueberry ή αλλιώς Μύρτιλλο;

Βατόμουρο της νιότης και της υγείας

Τα  μύρτιλλα είναι οι καρποί ενός οπωροφόρου θάμνου της οικογένειας των ερεικοειδών. Έχουν σκούρο μπλε χρώμα, που το οφείλουν στις ανθοκυανίνες.    Κατά την αρχαιότητα  θεωρήθηκαν ιερά φρούτα. Παρασκεύαζαν δε με αυτά ένα αρωματικό κρασί τον «Μυρτίνη οίνο» και ένα αρωματικό λάδι το «Μύρτινον έλαιον». Καλλιεργήθηκαν συστηματικά κατά την περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, προκειμένου να ενισχυθεί η νυχτερινή όραση των πιλότων της RAF κατά τους βομβαρδισμούς.

 

Θεραπευτικές εφαρμογές και χρήση της Aloe Vera Συνοπτικά

Η Αλόη δεν διαθέτει μία και μόνη συγκριμένη ουσία. Αυτή η δεξαμενή από βιολογικά στοιχεία και συστατικά, ο συνδυασμός και η συνεργική τους δράση προσφέρουν τις μοναδικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.  

Βασικές Θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης

Η αλόη δρα σαν φυσικός βιοδιεγέρτης μέσω 23 πολυπεπτίδιων διεγερτών σε πολλαπλά  επίπεδα: (α) στο επίπεδο της κυτταρικής ανοσίας (λεμφοκύτταρα και μακροφάγα)  (Τ-λεμφοκύτταρα, killers)...

Aloe Vera το Μυθικό Φυτό

Η προσπάθεια για να συνοψιστούν σε μια αναφορά όσα συνοδεύουν το μύθο, τις ιδιότητες και την παρουσία της Aloe από το βάθος του χρόνου έως τις ημέρες μας, αποδεικνύεται πολύ δύσκολα εγχείρημα και κρύβει πολλές εκπλήξεις. Εκατομμύρια αναφορές, χιλιάδες ιατρικές εργασίες από πανεπιστήμια και επιστημονικά κέντρα, αλλά κύρια η ακλόνητη πίστη των ανθρώπων σε όλες τις εποχές ανά τους αιώνες, μαρτυρά πως όντως είναι ένα «μυθικό φυτό».  

Ω3 – Ω6 λιπαρά οξέα πραγματικότητα και μύθοι

«Πιες το παιδί μου για να μεγαλώσεις. Μια κουταλιά μόνο»... Φράσεις που σχεδόν κάθε παιδί άκουγε, ειδικά μέχρι και πριν 30-40 χρόνια, σε καθημερινή βάση από τους γονείς του. Ο λόγος για το περίφημο μουρουνέλαιο. Εκείνο το παχύρρευστο, δύσοσμο υγρό που αποτελούσε πραγματικό βασανιστήριο για τα περισσότερα παιδιά που δεν μπορούσαν, βεβαίως, ούτε ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν για τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητές του και για όσα προσέφερε στη σωστή τους ανάπτυξη. 

Βότανα - το οπλοστάσιο της φύσης

Η χρήση των φυτών για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός και η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ.

Προβιοτικά & πρεβιοτικά..

Τα τελευταία χρόνια, η σημασία των προβιοτικών, πρεβιοτικών και συμβιοτικών, έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στον γενικό πληθυσμό. Δεκάδες εργασίες υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της χρήσης τους και τονίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες για την πρόληψη αλλά και θεραπεία σε μια σειρά από νοσήματα του γαστρεντερικού αλλά και σε αλλεργικά και αυτοάνοσα νοσήματα.

Reishi

Το όνομα Ganoderma προκύπτει από το αρχαίο Ελληνικό γανός ("γυαλισμένος", "λαμπερός") και την λέξη δερμα "derma". Είναι ένα μανιτάρι γνωστό στην Ασιατική ιατρική για πάνω από 4000 χρόνια, με πολλές ...

Ο άργυρος από την προϊστορία έως τον 21ο αιώνα

Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Η αρχαιότερη αναφορά στο μέταλλο εμφανίζεται στον Όμηρο : ἐξ Ἀλύβης, ὅθεν ἀργύρου ἐστὶ γενέθλη ...

Γυναίκα στην Εμμηνόπαυση – Πρόληψη της Οστεοπόρωσης

Oι γυναίκες δεν θα πρέπει να φοβούνται την εμμηνόπαυση, αλλά να προετοιμάζονται γι΄ αυτή. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη στον κύκλο της ζωής τoυς, η οποία ξεκινά με την ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟ και αφορά την μετάβαση από την αναπαραγωγική στη μη παραγωγική τoυς περίοδο. Κατά μέσο όρο, μπαίνουν σε αυτή...

Σελίδα 1 από 2

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή