Νέα μελέτη: Αντιοξειδωτική, Αντιγηραντική, Ηπατοπροστατευτική του Reishi

Το μανιτάρι Ganoderma lucidum, το ‘μανιτάρι της αθανασίας’ όπως είναι γνωστό στην Ασία. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως η υπέρταση, η υπεργλυκαιμία, η ηπατίτιδα και ο καρκίνος.

Η σημαντική αντιοξειδωτική δράση του Cistus Incanus

O Cistus Incanus (Cistaceae), ένας αειθαλής θάμνος που αναπτύσσεται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τον άνθρωπο εξαιτίας των ευεργετικών συστατικών που περιέχει. Πρόσφατες μελέτες έχουν περιγράψει τις πολυφαινόλες του Cistus ως τις πλέον βιοδραστικές ενώσεις, ιδιαίτερα για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Νέα Μελέτη για την Αντιοξειδωτική Δράση των φύλλων Cistus Incanus!

Το φυτό Cistus Incanus είναι γνωστό ότι ανήκει στη Μεσογειακή χλωρίδα αφού ευδοκιμεί μόνο σε μεσογειακές χώρες. Το χαρακτηριστικό αυτών των χωρών είναι οι χαμηλές βροχοπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία και η υπεριώδης ακτινοβολία, χαρακτηριστικά που γίνονται εντονότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Γευστικό υγιεινό ρόφημα: Ενυδάτωση και όμορφη σιλουέτα!

Ζέστη, έντονη ηλιοφάνεια και εφίδρωση, είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του καλοκαιριού. Αυτή την περίοδο η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την αποφυγή των ανεπιθύμητων συνεπειών της αφυδάτωσης όπως η ζαλάδα, η ναυτία και η υποτονική διάθεση.

Τι κάνει τη τσουκνίδα τόσο ξεχωριστή;

Η τσουκνίδα είναι φυτό γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τα φύλλα της τσουκνίδας περιέχουν διάφορες ευεργετικές ουσίες μεταξύ των οποίων λεκτίνες, φαινόλες και λιγνάνες που προσδίδουν αρκετές γνωστές ιδιότητες. Μεταξύ των οποίων η αντιοξειδωτική, η αντιφλεγμονώδης, η αγγειοδιασταλτική, αλλά και η υπολιπιδαιμική, η υπογλυκαιμική. Ακόμα, η τσουκνίδα παρουσιάζει θετική δράση στη λειτουργία ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος.

Κόκκινο τριφύλλι: ένα βότανο για την εμμηνόπαυση

 Την ευαίσθητη περίοδο της εμμηνόπαυσης, αλλά και πριν και μετά από αυτή, οι γυναίκες βιώνουν κάποια συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά οι εξάψεις κ.α., αλλά και η αύξηση του κινδύνου για εμφάνιση οστεοπενίας/οστεοπόρωσης αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται κυρίως στη μείωση των οιστρογόνων.

 

Η δράση του πράσινου τσαγιού στο ανοσοποιητικό σύστημα!

Το πράσινο τσάι παρουσιάζει σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου συμπεριλαμβάνοντας την καρδιοπροστατευτική, την αντικαρκινική, την αντιβακτηριακή, την αντιική και την αντιμυκητιακή.

 

Νέα έρευνα για την αντιβακτηριακή δράση του Cistus Incanus

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες αυτού του φυτού που φύεται κυρίως στις Μεσογειακές χώρες είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Φαίνεται από ποικίλες μελέτες ότι το φυτό παρουσιάζει σημαντικές φαρμακολογικές δράσεις με κυρίαρχη την αντιβακτηριακή.  

 

Πράσινο Τσάι και Ρύθμιση βάρους: Υπάρχει σχέση;

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν προσπάθεια για την απώλεια βάρους στρέφονται προς τον συνδυασμό της προσπάθειας αυτής με φυσικά-φυτικά προϊόντα με την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση...

Η επίδραση του Reishi στην παχυσαρκία!

Η παραδοσιακή κινέζικη Ιατρική έχει μια μακρά ιστορία στις χώρες της Ασίας και χρονολογείται αρκετές χιλιάδες χρόνια. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μανιτάρια με φαρμακευτική δράση είναι ο Βασιδιομύκητας Ganoderma lucidum

Σελίδα 1 από 3

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή