Είναι αποτελεσματικός ο συνδυασμός της δίαιτας, της άσκησης και της θειικής γλυκοζαμίνης στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας?

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο εξετάζεται κατά πόσο ο συνδυασμός της άσκησης με τη διατροφή (DEP) και τη συμπληρωματική χορήγηση θειικής γλυκοζαμίνης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας σε γυναίκες.

Κρατήστε τα βακτήρια μακριά

Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Όλες οι λοιμώξεις είναι σε εξέλιξη και ο συγχρωτισμός μας κάνει να είμαστε εκτεθειμένοι σε όλα αυτά που έχουν οι γύρω μας… συγχρόνως.

Ισορροπημένη Διατροφή και Άσκηση

Μήπως ήρθε η ώρα για δραστικές αλλαγές;

Η αλήθεια είναι το Νέο Έτος σηματοδοτεί τη δημιουργία Νέων Στόχων και Γραμμών. Για πολλούς αν όχι για όλους πολύ σημαντική είναι η υιοθέτηση μίας ισορροπημένης διατροφής και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα.

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται... στις φυτικές ίνες

Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και προϊόντων ολικής άλεσης, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προστατεύει τον οργανισμό από χρόνιες παθήσεις, όπως επισημαίνουν Αυστραλοί επιστήμονες.

Λεβάντα… η ευωδιαστή

Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό lavare που θα πει πλένω και το άρωμά της παραπέμπει στη μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων ρούχων. Είναι ένα από τα βασικότερα αιθέρια έλαια στην αρωματοθεραπεία με πολύχρονη εμπειρία στην χαλάρωση και την ηρεμία.

Οστεοαθρίτιδα: τι λένε νέες έρευνες για τη θεραπεία της;

Η Οστεοαρθρίτιδα είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από έντονους πόνους που μπορεί να διαρκέσουν κάποιες μέρες ή εβδομάδες ή ακόμα να υπάρχει πόνος για χρόνια.

Συνδέεται το στρες με τη γήρανση;

Στρες; Ελεύθερες ρίζες; Αν είναι άγνωστες λέξεις για εσάς, το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τον μηχανισμό καλύτερα…Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που αντιδρούν με μόρια του σώματος για να σταθεροποιηθούν. Αναλυτικά, όταν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από αυτόν που το σώμα μπορεί να αδρανοποιήσει τότε αλληλεπιδρούν με τα κύτταρα και τα μακρομόρια του οργανισμού προκαλώντας βλάβες.

Πώς να αντιμετωπίσω τον πονοκέφαλο;

Όποιος έχει νιώσει αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία ξέρει ότι μπορεί να κυμαίνεται από υποφερτός έως ανυπόφορος. Το πιο σύνηθες είδος είναι ο πονοκέφαλος τάσης, ένα ελαφρύ αίσθημα σύσφιξης γύρω από το κεφάλι. Αντίθετα, οι ημικρανίες τείνουν να είναι έντονες και επαναλαμβανόμενες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να καταφύγουν σε φυσικές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, δεδομένου ότι υποφέρουν σχεδόν καθημερινά.

Κατανάλωση cranberries και υγειές ουροποιητικό σύστημα

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος όπου οι περιπτώσεις ουρολοιμώξεων είναι πιο συχνές, δεδομένου των υψηλών θερμοκρασιών, της επαφής με τη θάλασσα και την άμμο. Αν και το πρόβλημα αφορά κυρίως γυναίκες είναι συχνό και στους άντρες, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου αλλά κυρίως του καλοκαιριού.

Θειική χονδροιτίνη και Οστεοαθρίτιδα

Η Θειική Χονδροϊτίνη (Θ.Χ.) είναι μία φυσική γλυκοζαμινογλυκάνη που βρίσκεται στον χόνδρο και την εξωκυττάρια μήτρα. Η χρήση της έχει σχετιστεί με καλά αποτελέσματα στη συμπτωματική αρθρίτιδα των δαχτύλων, γονάτων, ισχίου και άλλων ασθενειών, εξαιτίας της αντιφλεγμονώδους δράση της.

Σελίδα 1 από 4

Κορυφαία θέματα Διατροφής

Κύλιση στην Αρχή